Darya Safai sluit zich aan bij N-VA
Foto: BART DEWAELE

De Belgisch-Iraanse vrouwenrechtenactiviste Darya Safai gaat de politiek in, en wel voor N-VA. Dat bevestigt ze aan De Standaard.

De 42-jarige Safai is niet alleen vrouwenrechtenactiviste, maar ook tandarts en ondernemer. Op haar 23ste ontvluchtte ze Iran vanwege het islamisme, dat volgens haar nu ook in België een opmars maakt. Ze schreef daar onder meer voor De Standaard herhaaldelijk scherpe opiniestukken over.

Vorig jaar ontving Safai, die in 2003 de Belgische nationaliteit verwierf, de Ebbenhouten Spoor, een trofee die de partij uitreikt voor succesvolle nieuwkomers. ‘Je bent het levende bewijs dat je zonder je achtergrond te verloochenen, kunt participeren in onze gastvrije maatschappij’, klonk het toen.

Nu gaat Safai voor de N-VA de politiek in, ook al werd eind vorig jaar nog ontkend dat er gesprekken waren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag, en bevestigt ze zelf aan onze redactie. ‘Natuurlijk wil ik graag minister worden’, klinkt het ambitieus in Het Laatste Nieuws, maar voorlopig is nog niet duidelijk wat haar rol binnen de N-VA wordt. ‘Ik zal me engageren voor de partij waar ze me nodig hebben’, verduidelijkt ze aan De Standaard.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig