Zestien Carrefour-winkels gesloten door acties
Foto: Photo News

Er blijven ook zaterdag winkels gesloten uit protest tegen de herstructurering bij supermarktketen Carrefour. Dat meldt de Franstalige christelijke bediendebond CNE. Het gaat onder meer om de hypermarkt van Genk.

Supermarktketen Carrefour meldt dat zaterdag zestien winkels de deuren dicht houden, waarvan vijftien hypermarkten. Het gaat voornamelijk om supermarkten in en rond Brussel, zoals die in Evere, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Drogenbos en Kraainem, maar ook om zes winkels in Henegouwen, drie in Waals-Brabant en één in Luik.

Ook de met sluiting bedreigde hypermarkt van Genk is dicht. Maar ‘van onze 785 winkels zijn er 769 open’, aldus nog een woordvoerder van het bedrijf.

De directie van Carrefour maakte donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekend dat er een herstructurering komt in het Belgische netwerk, die gevolgen kan hebben voor maximaal 1.233 werknemers. Het gaat om 1.053 personeelsleden van de hypermarkten en 180 op de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Twee hypermarkten, in Genk en Luik, zouden worden gesloten. Andere winkels moeten inkrimpen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig