Bemiddeling bij N-VA Gent: Bracke toch lijstduwer?
Elke Sleurs en Siegfried Bracke. Foto: BELGA

Bemiddeling van Vlaams N-VA-fractieleider Matthias Diependaele moet de Gentse impasse tussen Elke Sleurs en Siegfried Bracke ‘zo snel mogelijk’ oplossen.

Het verhaal is bekend: bij de N-VA in Gent loopt de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober uiterst moeilijk.

Terwijl de partijtop nationaal boegbeeld en Kamervoorzitter Siegfried Bracke als lijstduwer ziet, wil lijsttrekker Elke Sleurs daar niet van weten.

Sleurs, die Bracke opvolgde op de kop van de lijst na de heisa rond Brackes adviesopdrachten voor Telenet (zie video onderaan), wil de voormalige VRT-journalist alleen de voorlaatste plaats bieden.

De kwestie sleept al aan sinds eind vorig jaar en hoe langer ze duurt, hoe meer schade ze de N-VA toebrengt. Matthias Diependaele, die de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement leidt, is daarom aangesteld als bemiddelaar. Dat meldt De Morgen, en het bericht is bevestigd aan De Standaard.

De oplossing moet er ‘zo snel mogelijk' komen, klinkt het op het partijhoofdkwartier van de Vlaams-nationalisten. Zondag houdt de Gentse N-VA haar nieuwjaarsreceptie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig