Big little lies scoort Meryl Streep
Foto: Joel C Ryan/Invision/AP
De bekroonde serie Big little lies, waarin onder andere Reese Witherspoon en Nicole Kidman schitteren, mag nog een steractrice op de lijst zetten. Meryl Streep zal te zien zijn in het tweede seizoen.

‘Big Little Lies’, een serie over drie vrouwen en hun ingewikkelde relatie met elkaar en de wereld, werd zeer goed onthaald in Hollywood. 
Nicole Kidman  won de SAG prijs voor beste actrice in een miniserie voor haar rol. Alexander Skarsgård won diezelfde prijs bij de mannen. De serie won ook acht Emmy’s (waar ook Kidman en Skarsgård in de prijzen vielen), en ook bij de Golden Globes kon het koppel hun trofee afhalen. Daar verzilverde de reeks vier nominaties. 
De nieuwe reeks wordt in de loop van 2019 verwacht, waarin Streep dus één van de nieuwe personages zal vertolken.

Streep zal gestalte geven aan Mary Louise Wright, de moeder van de echtgenoot van Celeste, gespeeld door Nicole Kidman.

Mary Louise Wright zakt af naar Monterey om haar kleinzonen op te zoeken. De verhaallijn van dit vervolg zou gedeeltelijk gebaseerd zijn op het verhaal van de oorspronkelijke schrijfster, Liane Moriarty, en graaft naar verluidt dieper in het verleden van de hoofdpersonages.

Loonsverhoging
Wat Streep zal verdienen in niet gekend, maar Witherspoon en Kidman zien hun bankrekening  ferm aangedikt. Voor het eerste seizoen van de succesreeks Big little lies verdienden de twee actrices per aflevering 200.000 à 300.000 euro. Voor de nieuwe reeks zullen beide actrices telkens één miljoen dollar – zo’n 820.000 euro – op hun bankrekening zien verschijnen.
Dat hebben ze te danken aan Apple, de nieuwe geldschieter van Big little lies. ‘We hebben het geld bijgelegd om hun lonen naar het niveau van mannelijke hoofdrolspelers in topseries te tillen’, klinkt het daar. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig