De Wever excuseert zich bij partner dodelijk slachtoffer explosie Paardenmarkt
Burgemeester Bart De Wever bracht een bezoek aan de Paardenmarkt met koning Filip. Foto: Photo News

De Antwerpse burgemeester, Bart De Wever (N-VA), excuseert zich bij de partner van de 39-jarige man die om het leven kwam bij de explosie aan de Paardenmarkt in Antwerpen. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws.

De Wever heeft de man uitgenodigd voor een gesprek. Hij zegt dat de dienst Slachtofferhulp van de politie nabijer had moeten zijn, maar dat die ervan uitging dat de familie hem zou opvangen.

‘Dat is wellicht een fout geweest en ik verontschuldig mij als die man daar nadelige gevolgen van ondervonden heeft’, zei De Wever. ‘Daar heb ik alle begrip voor.’

De Wever laat via zijn woordvoerder nog weten dat er een analyse volgt over de communicatie na de explosie.

De lichamen van de twee dodelijke slachtoffers werden dinsdagochtend vanonder het puin gehaald, maar het duurde nog uren voor ze officieel geïdentificeerd waren. Pas toen konden de nabestaanden op de hoogte worden gebracht. Intussen was het nieuws al via de media tot bij de partner van een van de slachtoffers geraakt.

De partner van het slachtoffer verspreidde daarop via sociale media een boze brief gericht aan de Antwerpse burgemeester en de media.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig