N-VA: ‘Duidelijke keuze voor Antwerpenaar blijft’
Foto: BELGA

Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau vindt dat de Antwerpenaar na het uiteenvallen van de linkse stadslijst Samen nog altijd een duidelijke keuze heeft.

Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau wil zich in een reactie op het stopzetten van Samen ‘niet uitspreken over de interne keuken van een andere partij’, maar vindt blijkbaar dat er niet veel is veranderd voor de kiezer.

‘Ik stel vast: Samen gaat apart verder, maar ze geven wel aan na de verkiezingen onder één dak terug samen te gaan’, zegt hij. ‘Er blijft dus een duidelijke keuze voor de Antwerpenaar.’

Over de beschuldigingen dat de N-VA achter de lekken van documenten, die SP.A-boegbeeld Tom Meeuws in opspraak brengen, zou zitten is Duchateau kort.

‘Verhalen van moddergooien gaan in wezen gewoon over journalisten die feiten aanbrengen’, vindt hij. ‘Meeuws probeert zichzelf in een martelaarsrol te wentelen. De enige verliezer in dit verhaal is de belastingbetaler.’

Ook N-VA-schepen Ludo Van Campenhout spreekt die aantijgingen tegen. ‘Wij zijn de lastercampagne niet gestart. Samen is die gestart’, zei hij woensdag in de wandelgangen van het Vlaams Parlement. Hij noemde de uitspraken van Crombez ‘totaal ongegrond en gratuite beschuldigingen’.

Op de breuk binnen Samen reageert Van Campenhout opvallend voorzichtig. ‘De prioriteit voor N-VA en het college is goed besturen voor Antwerpen’, luidde het. ‘Wat bij Samen gebeurt, is hun winkel. Elke partij moet haar eigen strategie uittekenen’.