Descheemaecker: ‘Crombez is wanhopig, ik begrijp hem wel’
Foto: Photo News

Marc Descheemaecker noemt het ‘absolute nonsens’ dat hij schadelijke informatie over Tom Meeuws publiek zou hebben proberen maken. Hij haalt dan ook fors uit naar SP.A-voorzitter John Crombez.

Coup de théâtre in Antwerpen. Het Antwerpse partijbestuur van SP.A heeft het ontslag van kopman Tom Meeuws geweigerd. Dat maakte Meeuws, omstuwd door zijn volledige ploeg, dinsdagnacht zelf bekend na een vergadering van meer dan 4,5 uur.

Eerder had Meeuws’ partijvoorzitter John Crombez zich in het VRT-televisieprogramma De afspraak bijzonder ontstemd uitgelaten over ‘de beschadigingsoperatie’ tegen zijn Antwerpse kopstuk. Hij viseerde daarbij onomwonden de voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, Marc Descheemaecker. Die zit voor de N-VA in de raad van bestuur van De Lijn, en kan volgens Crombez ‘de enige zijn die dingen in de krant heeft gebracht, met de bedoeling Tom Meeuws te ­beschadigen’.

Descheemaecker ontkende dat dinsdagavond, en deed dat woensdagochtend in De ochtend op Radio 1 opnieuw. De voorzitter van De Lijn noemt het ‘absolute nonsens’ dat hij als enige toegang zou gehad hebben tot de bewuste informatie over Meeuws. Bovendien zegt Descheemaecker dat hij ‘op geen enkel moment welk contact ook heeft gehad met de media die dat hebben gebracht’.

Volgens Descheemaecker is Crombez bovendien ‘wanhopig, want overal waar je kijkt, zit hij met problemen. Ik vind het een beetje kleintjes, maar ik begrijp hem. Hij zit echt aan de grond en zoekt nu een externe vijand om zijn troepen te mobiliseren. En dan ben ik een gemakkelijk doelwit, want ik heb me geëngageerd om over heel die zaak niet te communiceren.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig