Frontvrouw The Cranberries plots overleden
Foto: afp

De 46-jarige Dolores O’Riordan, frontvrouw van de Ierse muziekgroep The Cranberries, is maandag onverwacht overleden in Londen.

In een verklaring van de manager van O’Riordan klinkt het dat de familie kapot is van het nieuws. De zangeres, afkomstig uit het Ierse Limerick, was in Londen voor nieuwe opnames. De oorzaak van haar overlijden is nog niet duidelijk.

De muziekgroep brak in 1995 internationaal door met het album No need to argue waar hun hitsingle 'Zombie' op stond. Het succes van die hit konden ze nooit meer herhalen maar ze scoorden toch nog hoog met nummers als 'Linger', 'Ode to my Family', 'Promises' en 'Salvation'.

In 2004 ging de band op pauze en toen bracht O'Riordan ook solowerk uit, maar in 2009 namen The Cranberries de draad weer op voor een uitgebreide comebacktournee. In 2012 traden ze op in de Antwerpse Lotto Arena. De groep verkocht in totaal meer dan veertig miljoen platen.

In 2014 kwam de zangeres in het nieuws omdat ze een kopstoot had verkocht aan een politieagent op de luchthaven van Shannon nadat ze van een vliegtuig met bestemming New York was gehaald. Volgens haar advocaat was sindsdien een bipolaire stoornis bij haar vastgesteld.

Ze werd ook geplaagd door aanhoudende rugproblemen, maar stond in december desondanks nog op het podium.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in