Parket gaat uit van noodlottig ongeval bij dood Lies Lefever
Foto: Jan Van der Perre

Lies Lefever (37) stierf woensdagavond na een ongelukkige val in de keuken, thuis in het Vlaams-Brabantse Asse. Het parket sluit kwaad opzet en een wanhoopsdaad uit.

Rond 22.30 uur stapte Lies Lefever naar de keuken. Ze gleed uit en viel hard neer op de grond. Haar man trof haar aan op de keukenvloer.

‘Haar man heeft meteen de hulpdiensten gealarmeerd’, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. Die waren bijzonder snel ter plaatse. Bij hun aankomst bleek Lies Lefever buiten bewustzijn, zo schrijft Het Nieuwsblad. Ze werd nog een uur lang tevergeefs gereanimeerd. Om iets voor middernacht werd ze dood verklaard. Ze zou volgende maand 38 jaar zijn geworden. Haar familie werd gisteren opgevangen door Slachtofferhulp.

Hoewel niets wees op een crimineel feit, werd toch een autopsie uitgevoerd op haar lichaam. Een standaardprocedure in dergelijke gevallen. ‘Een definitieve doodsoorzaak kon niet bepaald worden’, zegt Lievens. Het gerecht gaat uit van een noodlottig ongeval. ‘Zeker is dat kwaad opzet, tussenkomst van een derde of een wanhoopsdaad voor honderd procent uit te sluiten zijn.’

Haar familie gaf gisteren een reactie vrij bij monde van haar manager Johnny Quide. ‘Lies’ dood is zo onverwacht. Haar man Joost en de twee kinderen hopen de ware reden van haar plotse overlijden te achterhalen.’