Stand-upcomédienne en liedjeschrijfster Lies Lefever (37) is vannacht dood in haar woning in Asse aangetroffen. Het lijkt om een ongeval te gaan.

Volgens het parket is er geen kwaad opzet in het spel. Lefever werd in de keuken van haar woning aangetroffen door haar echtgenoot.
De slechtziende comédienne zou er ten val zijn gekomen,  en slecht zijn neergekomen. Het parket liet een autopsie uitvoeren, maar die kon de exacte doodsoorzaak niet aan het licht brengen. 'Maar kwaad opzet en/of tussenkomst van een derde kunnen wel uitgesloten worden', klinkt het.

Lefever verbrak haar contract met Pretpraters, het management van onder meer Philippe Geubels en Thomas Smith, en was tijdelijk gestopt met haar comedycarrière. Ze wilde eerst andere persoonlijke problemen oplossen, met name een grote depressie. Lefever had samen met haar echtgenoot twee kinderen.

Als stand-upcomédienne toerde Lefever jaren door Vlaanderen met eigen zaalshows. Ze werd wereldberoemd in Vlaanderen na haar wekelijkse rubriek waarin ze een protestlied zong in De Laatste Show. Ze is ook bekend van De Rode Loper. Lefever nam in 2015 een time-out na een aflevering in Heylen en de herkomst. Daarin vertelde ze dat ze nagenoeg blind werd doordat ze als baby in een beerput werd achtergelaten.

Lies Lefever schreef onder meer een lied over 9/11 voor de Liga voor Mensenrechten.