Op de E313 richting Antwerpen zijn drie rijstroken versperd na een nieuw ongeval met vrachtwagens ter hoogte van Massenhoven. In de richting van Antwerpen was het al lang aanschuiven na een eerder ongeval in Antwerpen-Oost. In de staart van die file gebeurde het tweede ongeval, met een zware ravage.

Het eerste ongeval was een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens. Niemand raakte gewond. De tweede vrachtwagen liep heel wat schade op. Het voertuig moet worden getakeld, maar daar moet nog extra materiaal voor worden gebracht. De rechter- en middenrijstrook raakten versperd.

In de file op de E313 gebeurde rond 8.10 uur een nieuw ongeval met verschillende vrachtwagens, ter hoogte van Massenhoven. De weg is er momenteel volledig versperd.

De vrachtwagen, volgeladen met duizenden borstelstelen, had de file te laat opgemerkt, probeerde nog links uit te wijken maar raakte daarbij drie andere vrachtwagens. De chauffeur raakte lichtgewond. Duizenden bezemstelen lagen verspreid over de snelweg.

De E313 was er een tijdje volledig versperd, intussen is de pechstrook weer vrij.

Zware ochtendspits

De ochtendspits in de richting van Antwerpen is zeer sterk verstoord. Er staat op de E313 file vanaf Herentals-West en op de E34 vanaf Oelegem. Vanuit Turnhout zijn er verliestijden tot 2,5 uur.

Het Verkeerscentrum vraagt verkeer op lange afstand om indien mogelijk om te rijden. Verkeer vanuit Hasselt naar Antwerpen of Gent rijdt beter via Brussel. Wie met de auto van de Kempen naar Antwerpen wil, kan beter via de E19 rijden.

Op de E34 in de richting van Antwerpen gebeurde rond 8.40 uur een ongeval in Zoersel. De rechterrijstrook raakte er versperd. Om 10 uur was de weg er weer vrij.

Op veel gewestwegen tussen Lier, Herentals en Antwerpen verliep het verkeer heel moeizaam. Er waren ook vertragingen van een half uur op de Herentalsebaan en de Turnhoutsebaan naar Antwerpen en op de Liersebaan van Zandhoven naar Massenhoven.

Daarbovenop werd rond 8 uur de Jan de Vostunnel richting Brussel volledig afgesloten na een ongeval.

 

E313 volledig afgesloten: hinder neemt stilaan af
Foto: BFM
E313 volledig afgesloten: hinder neemt stilaan af
Foto: BFM