Onbekenden schieten twintiger neer voor ogen van 2-jarig zoontje
Archiefbeeld. Foto: BFM

In de Keizershoevestraat in Wilrijk is dinsdagavond een 26-jarige bewoner in zijn benen en arm geschoten door onbekenden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het nabijgelegen Universitair Ziekenhuis UZA.

Ter hoogte van zijn woning in de Keizershoevestraat werd de 26-jarige man dinsdagavond rond half negen aangesproken door twee mannen in bivakmuts. Hij werd daarbij vrijwel onmiddellijk onder vuur genomen.

‘Verscheidene keren werd vanop korte afstand in de richting van het slachtoffer geschoten, waardoor hij zwaar gekwetst raakte’, meldt het parket. ‘Het slachtoffer kreeg een schotwonde in het linkerbeen, een schotwonde in de rechter onderarm en een schampschot aan het rechterbeen.’ De twintiger werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee daders vluchtten na het incident weg. Het tweejarige zoontje van de 26-jarige man was getuige van de schietpartij, bevestigt het parket. ‘Slachtofferzorg werd voorzien.’

Het onderzoek naar de feiten wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie, dat uitgaat van poging moord. De speurders bekijken of de schietpartij gelinkt is aan eerdere schietincidenten in het drugsmilieu. Volgens Gazet van Antwerpen onderzoeken ze ook of de man een van de mensen is die enkele weken geleden anoniem in beeld kwam in ‘Pano’, en het daarbij had over de cocaïnehandel in Antwerpen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig