Berdych klopt Nadal in finale van exhibitietoernooi Tie Break Tens
Foto: AFP

De Tsjech Tomas Berdych (ATP 20) heeft woensdag de Tie Break Tens-titel op zijn naam geschreven. Berdych klopte in de finale in Melbourne de Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal met 10-5. Als winnaar kreeg hij een cheque van 250.000 dollar.

In het Tie Break Tens-format worden wedstrijden gespeeld onder de vorm van tiebreaks tot tien. Wie het eerste tien haalt, wint.

Acht spelers namen in Australië deel aan vierde editie van het exhibitietoernooi. Dat waren naast Berdych en Nadal de Serviër Novak Djokovic (ATP 14), de Australiërs Nick Kyrgios (ATP 17) en Lleyton Hewitt (geen ranking), de Fransman Lucas Pouille (ATP 18), de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5) en de Canadees Milos Raonic (ATP 23).

Die laatste verving Stan Wawrinka (ATP 9), die forfait gaf met schouderpijn. De Zwitser speelde niet meer sinds zijn uitschakeling in de eerste ronde van Wimbledon vorig jaar omwille van een knieblessure. Hij hervatte in november de trainingen. Normaal gezien neemt hij vanaf maandag wel deel aan de Australian Open.