Boussaer en Hesters winnen tweede jaar op rij de Hart van Holland Talents Cup in Rotterdam
Foto: Marc Van Hecke

Bryan Boussaer (Tarteletto-Isorex CT) en Jules Hesters (CT VDM-Trawobo) hebben voor het tweede jaar op rij de Hart van Holland Talents Cup voor beloften in Ahoy op hun naam geschreven. Het Belgische duo domineerde de race van start tot finish.

De afsluitende ploegkoers werd wel gewonnen door de Duitsers Sebastian Schmiedel-Moritz Augenstein, die over de Nederlanders Yenti Ruymgaard en Mel Van Der Vekens naar de derde stek wipten. Thuisrijders Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak eindigden op de dichtste ereplaats.

Boussaer en Hesters mengden zich in de finale niet echt in de debatten. De strijd om de plaatsen twee en drie boeide, maar dat was niet de zorg van de zegezekere Belgen.

“Winnen als topfavoriet is mooi”, glunderde Boussaer. “We kregen het niet cadeau, maar kwamen nooit echt in de problemen. Bij het aansnijden van de finale hadden we een mooie voorsprong en die gaven we niet meer uit handen.”

“Mijn vijfde zesdaagsesucces als belofte”, voegde Hesters er aan toe. “Ondanks het feit dat ik pas 19 jaar ben, droom ik nu al van deelname aan een profzesdaagse. Bij de beloften heb ik niet veel meer te leren. Met Bryan rijd ik nu de tweedaagse in Bremen.”

De eindstand:

1. BOUSSAER-HESTERS 148 punten

op 1 ronde

2. Zijlaard-Hoppezak 98

3. Schmiedel-Augenstein 95

4. Ruijmgaard-Van Der Vekens 89

op 2 ronden

5. Brandt-Happke 42

6. Mollerup-Fynbo 41

op 4 ronden

7. Ottevanger-HEINDERSON 25

op 6 ronden

8. DE GROOTE-VAN BEETHOVEN 13

op 10 ronden

9. Heijnen-Reijenbagh 4

op 18 ronden

10. Strmiska-Vavrek 0.