Winnen is de opdracht voor de Red Wolves thuis tegen Turkije tijdens voorronde WK handbal
Foto: BELGA

De nationale handbalploeg bij de mannen weet wat de opdracht is woensdagavond in Leuven. Bij winst tegen Turkije komen de Red Wolves aan de leiding in groep 5. Groepsleider Nederland speelt pas donderdag op verplaatsing in Griekenland.

Zelf behaalden de Red Wolves zondag in Griekenland de tweede zege in drie dagen in de kwalificaties voor het WK handbal 2019, na de thuiswinst enkele dagen eerder tegen de Grieken. Woensdag speelt de nationale ploeg in de Leuvense Sportoase tegen Turkije, zondag de laatste van zes kwalificatiewedstrijden uit in Nederland.

De Red Wolves zijn halfweg hun missie, klinkt het bij de Red Wolves aan de vooravond van hun derde interland in zes dagen. “Eerst is er de wedstrijd van morgen tegen Turkije. Ik ben blij dat we zonder blessures teruggekeerd zijn uit Griekenland”, zegt bondscoach Yerime Sylla. “Maandagavond zijn we meteen begonnen met de recuperatie. Sauna, ijsbaden en massage ... Dankzij die goede recuperatie hadden de spelers deze ochtend geen zware benen en kon er voluit getraind worden in functie van de wedstrijd van morgen.”

“Net als de twee vorige wedstrijden is ook morgen de opdracht klaar en duidelijk”, vervolgt Sylla. “Als we de volgende horde willen nemen moeten we Turkije verslaan.” Iedereen is fit, voegt de bondscoach toe. “Dit is het ideale scenario waar ik vooraf op gehoopt had. We staan op dit moment tweede in de groep en die plaats moeten we minstens vasthouden in aanloop van de wedstrijd tegen Nederland aanstaande zondag. Onze twee vorige wedstrijden hebben we gewonnen. Nu is het op naar de volgende wedstrijd want ook die willen en moeten we winnen.”

De groepswinnaar speelt in juni een dubbel barrageduel om een plaats op het WK, dat van 9 tot 27 januari 2019 in Denemarken en Duitsland plaatsvindt.