Michèle Sioen manager van het jaar
Michèle Sioen Foto: Photo News

De ceo van de gelijknamige textielgroep wordt gelauwerd voor een reeks gedurfde overnames.

Derde keer goede keer voor de 52-jarige Michèle Sioen, die voor de derde maal genomineerd was als manager van het jaar en nu door de lezers van Trends en de jury verkozen werd. De jury koos volgens voorzitter Luc Vandewalle voor Sioen omdat haar bedrijf duurzame groei realiseert in een moeilijke sector.

Het is nog maar de derde keer in de 32-jarige geschiedenis van de onderscheiding dat een vrouw bekroond wordt. Martine Reynaers van Reynaers Aluminium en Roos Claeys van Kinepolis gingen Sioen voor.

Textielproducent Sioen heeft nu 56 vestigingen in 23 landen. Michèle Sioen, een van de drie dochters van het stichtersduo, volgde dertien jaar geleden haar vader wijlen Jacky Sioen op. Ze koppelde de functie van ceo van Sioen Industries aan het voorzitterschap van het VBO (dat afliep in maart) en haar rol bij de textiel- en houtfederatie Fedustria.

Typisch voor Sioen is dat het bedrijf veel investeert in industriële vernieuwing en kostenleiderschap. Michèle Sioen, een gedreven zakenvrouw met brede interesses, weet zich te omringen met een degelijk team. Ze kan luisteren en synthetiseren.

Ze leeft samen met Marnix Galle, de topman van vastgoedgroep Immobel. Barones Sioen en Galle gaan later dit jaar hun intrek nemen in het kasteel Stuyvenberg in Laken dat ze huren van de Koninklijke Stichting. Sinds de dood van koningin Fabiola stond het kasteel leeg. Sioen is ook bestuurder bij D’Ieteren en Sofina.

Michel

Premier Charles Michel kwam op het uitreikingsgala ook spreken. Hij verwees kort naar de onenigheid van de voorbije dagen binnen de regering. ‘Het is de vierde keer dat ik op dit event kom spreken, en dit als premier van een regering waarvan vrijwel wekelijks het einde wordt voorspeld. Dat is niet slecht.’