Eerste seizoen na Quick Step begint niet goed voor Matteo Trentin
Foto: Photo News

Matteo Trentin heeft zaterdag bij een valpartij op training in Frankrijk een rib gebroken. Dat bevestigt zijn Australische WorldTourteam Mitchelton-Scott dinsdag op de ploegwebsite.

“Tijdens een afdaling slipte ik en smakte tegen een stenen muurtje”, legt de Italiaan uit. “Toen ik merkte dat ik min of meer OK was, besloot ik te proberen naar huis te fietsen. Maar al na een minuut begreep ik dat er iets mis was omdat ik moeilijk kon ademen. Dus pikte mijn vriendin me op en reden we naar het ziekenhuis in Monaco.”

De 28-jarige Trentin, die de voorbije seizoenen voor Quick-Step koerste, moet nu een poosje rusten. “Ik kan niet veel doen maar de pijn valt mee als ik rustig blijf.” De Italiaan dankt overigens Philippe Gilbert en Amaël Moinard, met wie hij aan het trainen was, voor hun helpende hand na de val.

Volgens ploegdokter Robbart van Linschoten brak Trentin de vijfde rechterrib. “Hij moet tien dagen rusten voor hij weer wordt onderzocht.”

Voor Mitchelton-Scott is de blessure van Trentin, vorig jaar winnaar van Parijs-Tours en vier Vueltaritten, een tweede tegenslag op korte tijd. Zondag brak Luke Durbridge immers zijn rechtersleutelbeen tijdens het Australisch kampioenschap op de weg.