Schalke legt Hoffenheim-spits Uth al vast voor volgend seizoen
Foto: EPA-EFE

Schalke 04 heeft dinsdag bevestigd Hoffenheim-spits Mark Uth op het einde van het seizoen als vrije transfer over te nemen. De 26-jarige Uth tekende een contract tot medio 2022.

Sportief directeur Christian Heidel was in zijn nopjes met het aantrekken van Uth. “Mark is momenteel één van de gevaarlijkste spitsen in de Bundesliga en zal ons volgend seizoen meer keuze geven in de aanval.”

De geboren Keulenaar scoorde dit seizoen negen keer in 16 Bundesliga-optredens. “Ik ben er zeker van dat Schalke de perfecte volgende stap is”, legde Uth uit. “Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging volgend seizoen.”

Uth had een omweg nodig om de Duitse top te bereiken. Bij FC Keulen slaagde hij er niet in om door te breken, maar na een omweg door Nederland - bij Heerenveen (2012-2013 en 2014-2015) en Heracles (2013-2014) - kon hij bij Hoffenheim wel de weg naar de netten vinden.

Schalke 04 staat momenteel tweede in de Bundesliga, op elf punten van leider Bayern. Hoffenheim kampeert op de zevende stek, met vier punten minder dan Schalke.