Proximus voorziet compensatie na algemene storing
Foto: Photo News

De technische problemen die dinsdagvoormiddag zijn opgedoken bij Proximus zijn van de baan. Maandagavond werd het bedrijf al getroffen door een panne. Proximus heeft een compensatie voorzien: het gaat z’n klanten tegemoetkomen met twee weken gratis toegang tot de drie betalende televisiekanalen. Dat bevestigt Proximus aan De Standaard.

De problemen die Proximus dinsdagochtend ondervond, zijn een nawee van de grote panne maandagavond. Dat zegt woordvoerder Jan Margot. Gisteravond rond 20 uur werd het bedrijf getroffen door een panne, die zich over het hele land uitstrekte. Klanten konden geen gebruikmaken van digitale televisie. Vanaf 21.15 uur trad Proximus TV gradueel weer in werking.

'In de nasleep van de panne werd vanochtend instabiliteit vastgesteld bij verschillende interne applicaties', verduidelijkt Margot. 'Dat had gevolgen voor de commerciële website en de sms-dienst. Die problemen zijn nu van de baan.' 

Proximus voorziet een compensatie voor het ongemak. 'Klanten kunnen twee weken gratis genieten van de drie betalende tv-bundels. Ze kunnen dan kiezen tussen voetbal, kids of films en series.' Wanneer de compensatie start of hoe die verder wordt uitgewerkt, is nog niet duidelijk. Gebruikers zullen op hun toestel een melding ontvangen.

Nieuwe meldingen

Dinsdagvoormiddag kwamen er via sociale media opnieuw meldingen van problemen met internet en televisie. De woordvoerder bevestigde dat er inderdaad nieuwe klachten binnenstroomden. 'Momenteel zijn we aan het onderzoeken wat er precies aan de hand is. Het is nog niet duidelijk of het om een nieuwe storing gaat', aldus Margot omstreeks 11.30 uur. 'We hebben ook geen idee wat de omvang, de aard en de oorzaak van het probleem is.'

De website van Proximus was dinsdagvoormiddag moeilijk toegankelijk en ook de klantendienst van het bedrijf is moeilijk te bereiken. Reizigers die een sms-ticket van De Lijn wilden kopen ondervonden problemen. De Lijn adviseerde hen om alternatieve manieren om te betalen te gebruiken, bijvoorbeeld een tienrittenkaart of een m-ticket van 1,80 euro. Dat ticket kan gekocht worden via de app van Mobiflow en de app van Be Mobile, 4411.