De haarlokken van Winona Ryder stelen de show op Golden Globes

Zesenveertig is actrice Winona Ryder en ze wordt het nieuwe gezicht van een lijn haarverzorgingsproducten van L’Oréal Paris.

De actrice maakte in de jaren tachtig en negentig furore in kaskrakers als Beetlejuice, Bram Stoker’s Dracula en Edward Scissorhands. Later speelde ze mee in The age of innocence en Black swan. Een hele tijd verdween Ryder uit de spotlights. In 2001 werd ze betrapt terwijl ze voor meer dan 5.000 dollar kledij probeerde te stelen uit een winkel in Beverly Hills. In de rechtszaak die volgde, werd haar vuile was buitengehangen. Ze bleek verslaafd aan pijnstillers en antidepressiva. Zelf zei Ryder depressief te zijn.

Dankzij haar rol in de populaire sciencefiction-horrorserie Stranger things, die op Netflix is te zien, krabbelde ze weer recht en maakte ze een professionele comeback. De reclamespot van L’Oréal met Ryder was voor het eerst te zien tijdens de Golden Globes en alludeerde op ­Ryders opmerkelijke comeback. ‘Everybody loves a comeback. Damaged hair deserves one too’ (Iedereen houdt van een comeback. Beschadigd haar verdient er ook een). Het spotje werd geregisseerd door Roman Coppola, de zoon van filmmaker Francis Ford Coppola.