Drie zwaargewonden na aanrijding met vluchtmisdrijf aan Winterland Hasselt
Foto: hbvl
Er verkeert niemand meer in levensgevaar na de aanrijding met vluchtmisdrijf in Hasselt van zaterdagavond. Dat meldt het parket van Limburg zondagochtend. Rond 20.15 uur werden drie voetgangers op de Koning Boudewijnlaan in het centrum van Hasselt aangereden door een personenauto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. De politie Limburg Regio Hoofdstad kon de automobilist kort na de aanrijding in een café in de buurt oppakken.

Een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent werden door de personenwagen gegrepen toen ze de rijbaan overstaken ter hoogte van het evenement Winterland aan het Kolonel Dusartplein. Twee van hen raakten zwaargewond, en een van die zwaargewonden was een tijdlang in levensgevaar. Het derde slachtoffer liep lichte letsels op.
Er waren getuigen van de aanrijding. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. De verdachte reed na de aanrijding door en had zijn voertuig geparkeerd in de buurt, waar de politie hem uit een café haalde. 

De onderzoeksrechter liet de 56-jarige man uit Diepenbeek, die geen onbekende is voor het gerecht, aanhouden. De verdachte had geen rijbewijs op zak, toen hij met de wagen reed en zou ook onder invloed geweest zijn.