HP roept batterijen van laptops terug: “Er kan brand uitbreken”
Foto: shutterstock

Het Amerikaanse technologiebedrijf HP roept de batterijen van bepaalde laptops wereldwijd preventief terug. De batterijen zijn vatbaar voor oververhitting waardoor brand kan uitbreken en klanten brandwonden kunnen oplopen, luidt het in een mededeling.

“De kwaliteit en veiligheid van alle HP producten hebben onze hoogste prioriteit”, laat HP Belgium weten in een reactie aan Het Nieuwsblad. “We zijn er recent achter gekomen dat batterijen, die door een van onze leveranciers zijn geleverd voor bepaalde notebooks en mobile workstations een mogelijk veiligheidsrisico hebben. We nemen direct actie om dit issue te adresseren inclusief een vrijwillige terugroeping en vervanging van de batterijen. Deze activiteit betreft ongeveer 0,1 procent van de HP systemen die wereldwijd zijn verkocht in de laatste twee jaar.”

Het gaat om lithiumionbatterijen die tussen december 2015 en december 2017 geleverd werden bij de draagbare computers van de modellen HP Probook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3).

Klanten kunnen deze site bezoeken en controleren of de batterij moet worden vervangen. De klanten wier notebook of mobile workstation het betreft kunnen de batterijen zonder kosten vervangen en kunnen hun apparaat veilig blijven gebruiken door de batterij in Safety Mode te zetten en gebruik te maken van externe energie bron.