Ongeluk blijft Andy Murray achtervolgen
Foto: EPA-EFE

Andy Murray geeft door zijn aanhoudende blessures forfait voor de Australian Open. Dat maakten de organisatoren van het eerste grandslamtoernooi van het jaar donderdag bekend.

De Schot, nummer 16 op de ATP-ranking, heeft nog te veel last van de heupblessure die hem al een hele tijd parten speelt. “Jammer genoeg zal ik dit jaar niet in actie komen in Melbourne, aangezien ik niet klaar ben om strijd te leveren”, zegt Murray . “Ik vlieg binnenkort terug naar huis om daar al mijn opties te bekijken.”

De 30-jarige Murray kwam sinds zijn uitschakeling in de kwartfinale van Wimbledon op 12 juli niet meer in actie in een officiële wedstrijd. Hij speelde in november wel een demonstratiewedstrijd tegen Roger Federer en vorige week verscheen hij ook in Abu Dhabi op de baan voor een korte partij tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Eerder deze week zegde hij af voor het toernooi van Brisbane.

De voormalige nummer 1 van de wereld is vijfvoudig verliezend finalist op de Australian Open. Vorig jaar werd hij in de achtste finales gewipt door de Duitser Mischa Zverev.

Woensdag zegde ook al de Japanse topper Kei Nishikori (ATP 22) af voor de Australian Open. Hij is nog steeds op de sukkel met een polsblessure.