Van 11 tot en met 23 september 2018 worden in het Amerikaanse Tryon de achtste Wereldruiterspelen georganiseerd. De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) heeft hoge verwachtingen en mikt op een medaille voor het jumpingteam.

Tijdens de Kerstjumping van Mechelen hield de KBRSF haar traditionele persconferentie, die helemaal in het teken stond van de komende Wereldruiterspelen. “Met het doel ruiters en paarden zo fit mogelijk aan de start te krijgen in Tryon hebben wij onze kwalificatieperiode al gestart op 1 januari 2017, zodat ruiters en paarden op geen enkel ogenblik extreem moeten pieken om zich selecteerbaar te maken”, verduidelijkte sportief directeur Wendy Laeremans de visie van de KBRSF.

De KBRSF verwacht van de Belgische jumpingploeg een medaille op de Wereldruiterspelen, wat meteen ook de kwalificatie oplevert voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. “In feite volstaat een topzesnotering om naar Tokio te mogen, maar wij hebben ons vastgepind op een medaille”, legde Laeremans de lat hoog.

Ook Olivier Philippaerts sloot zich na de persconferentie aan bij die ambitie. “Een WK-medaille is een must! Wij hebben daar de ruiters en paarden voor en heel België zit erop te wachten. Het is aan ons om daarnaartoe te pieken. Zonder twijfel gaat een medaille in Tryon er voor ieder van ons voor zorgen dat wij opnieuw een stap voorwaarts zetten in onze carrière.”

Pieter Devos wil er zelfs de finale van de Wereldbeker voor opzijzetten: “Ik sta momenteel twaalfde in het WB-klassement en heb nog maar één goed resultaat nodig om naar de finale in Parijs te mogen. Maar als ik het gevoel heb dat het ten koste gaat van de gezondheid van mijn paarden laat ik die finale schieten om hen helemaal fit te hebben voor het WK.”