Van der Poel ploetert zonder problemen naar eerste zege in Loenhout, Van Aert tweede
Foto: Photo News

Mathieu van der Poel heeft zonder problemen de DVV trofee cross in Loenhout op zijn naam geschreven. De Nederlander demarreerde in de vierde ronde vanuit het groepje koplopers. Van Aert en co zagen VDP niet meer terug, Van Aert reed wel solo naar de tweede plaats. Toon Aerts vervolledigde het podium met plaats drie. Voor Van der Poel is het zijn eerste zege in de veldrit van Loenhout, nadat hij er vorig jaar zwaar ten val kwam.

Van der Poel begon nochtans met twijfels aan de veldrit in Loenhout. Hij kwam er vorig jaar zwaar ten val en moest toen afgevoerd worden met een serieuze kneuzing, ook in de verkenning ging VDP onderuit op het vettige parcours. Deze keer gelukkig zonder erg, hij was dan ook meteen goed mee van bij de start. Wout van Aert, die zich wilde bewijzen na zijn mindere dag in Heusden-Zolder, trok stevig door na het startschot en zorgde voor een eerste schifting.

Daarbij opnieuw een sterke Laurens Sweeck, in Heusden-Zolder de kwelduivel van Wout van Aert. Mathieu van der Poel moest zich aanvankelijk vanuit de achtergrond naar voor knokken, maar kwam in de tweede ronde op het voorplan terecht. Dat zorgde voor acht leiders, maar een ronde later halveerde dat groepje na een stevige beurt van Van der Poel. De Nederlander voelde zich goed en trok een tweede keer door, Wout van Aert liet zich verrassen en moest vol aan de bak in de achtervolging.

De wereldkampioen toonde zich de beste in de achtervolging en schudde één voor één zijn kompanen af. Toon Aerts beet zich het langste vast in het wiel, maar moest uiteindelijk lossen en streed om de derde plek met onder meer ploegmaat Corné van Kessel op korte afstand. De Nederlander van Telenet-Fidea Lions kreeg echter in de voorlaatste ronde af te rekenen met pech, waardoor bij het ingaan van de laatste ronde het podium al vast lag in Loenhout.

Van der Poel kon beginnen aan zijn ereronde, en trakteerde het publiek in Loenhout nog eens op een knappe jump bovenop de brug. Aan de finish hield hij 32 seconden voor op Wout van Aert, Toon Aerts eindigde zoals verwacht op plaats drie.

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel

2. Wout van Aert

3. Toon Aerts

4. Tim Merlier

5. Michael Vanthourenhout

6. Jens Adams

7. Tom Meeusen

8. Daan Soete

9. Gianni Vermeersch

10. Wietse Bosmans