Bankbediende wordt cartoonheld
Foto: rr

Jim Carrey bewijst vanavond nog eens hoe flexibel zijn gezicht is. Maar er is ook een ode aan Marc Van Eeghem en twee documentaires, als u liever iets serieus voorgeschoteld krijgt.

1. BLUE PLANET 2

NPO 1 20.35-21.30 uur

Deze BBC-natuurdocumentairereeks niet verwarren met het verbluffende Planet earth. Deze docu speelt zich namelijk ónder de zeespiegel af. De opzet is wel dezelfde: aan de hand van prachtige beelden aantonen hoe groot de impact van de mens op de natuur is.

2. AMATEURS

VTM 23.05-0.15 uur

Als ode aan acteur Marc Van Eeghem zendt VTM Amateurs opnieuw uit. Van Eeghem stierf onlangs na een jarenlange strijd tegen kanker. De tv-serie is ook een ode aan het amateurtheater.

3. QUEEN: ROCK THE WORLD

Canvas 23.10-0.10 uur

Muziekjournalist Bob Harris volgde Queen eind jaren 70 bij het maken van News of the world. Hij vergezelde hen tijdens hun Amerikaanse tournee, maar werkte zijn documentaire nooit af. Veertig jaar later is dat nu toch gebeurd.

4. THE MASK

Zes 20.35-22.15 uur

Stanley Ipkiss is een schuchtere bankbediende. Hij is eigenlijk veel te goed en wordt geleefd door mensen uit zijn omgeving. Na een van de vreselijkste dagen uit zijn leven, vindt hij op het strand een mysterieus masker. Wanneer hij het opzet, verandert Stanley in een romantische cartoonheld. Hij leeft plots in Edge City, een Amerikaanse stad met een gangsterprobleem. Stanley ontpopt zich tot een heuse held die het opneemt tegen de criminelen.