KMI waarschuwt voor code geel in het hele land: ‘Let op voor sneeuw- en ijsplekken’
Foto: Yorick Jansens

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt voor code geel in het hele land. Donderdagnacht en vrijdagochtend is het uitkijken voor de vorming van rijm- en ijsplekken.

Donderdagvoormiddag vallen er vooral in het oosten en het noordoosten eerst nog buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Overdag is het in vele streken overwegend droog met wolken en soms brede opklaringen. In de Ardennen blijft de kans op enkele sneeuwbuien de hele dag bestaan. De maxima liggen tussen -1 graden in de Hoge Venen en 5 graden aan zee.

Donderdagavond en -nacht blijft het droog met wolken en soms brede opklaringen. Het is uitkijken voor de vorming van rijm- en ijsplekken in het hele land. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. Het wordt koud met minima van -5 graden in de Hoge Venen tot 0 graden aan de kust.

KMI waarschuwt voor code geel in het hele land: ‘Let op voor sneeuw- en ijsplekken’
Foto: KMI

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt gevolgd door regen. De eerste neerslag kan vallen onder de vorm van smeltende sneeuw. In Hoog-België valt er sneeuw. De maxima worden pas tegen de avond bereikt en schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee.

Ook zaterdag en zondag wordt ons weerbeeld bepaald door een opeenvolging van actieve storingen. Het regent regelmatig en er staat een goed voelbare wind. Het blijft bij dit alles zwaarbewolkt. De meegevoerde, van oorsprong subtropische lucht leidt wel tot zachte maxima, met waarden rond 12 of lokaal zelfs 13 graden in het centrum van het land.