Jorinde Verwimp heeft op de Kerstjumping van Mechelen met Tiamo de kür op muziek gewonnen. Ook Isabel Cool imponeerde met Aranco V. Zij reden samen naar een persoonlijk record van 74.235 procent.

Terwijl de 17-jarige Tiamo woensdag na een paar maanden rust amper in te tomen was - waardoor hij regelmatig in de fout ging - liep hij donderdag veel rustiger in de piste en dat leverde meteen de hoogste score op in de Kür op muziek: 76.800 procent. De Nederlandse combinatie Patrick Van der Meer/Zippo, die een dag eerder de Grand Prix won, moest met 75.135 procent nu vrede nemen met de tweede plaats. Uiteraard was Jorinde Verwimp heel tevreden om het jaar met een overwinning te kunnen afsluiten.

“Er zaten nog wel een paar kleine foutjes in zodat we ons persoonlijk record van 78.145 procent, dat we begin maart van dit jaar in Lier bij elkaar liepen, niet konden verbeteren”, aldus Verwimp. “Maar ik vind deze zege wel een heel mooie afsluiter van het seizoen. Vanaf nu staat alles in het teken van de Wereldruiterspelen, die volgend jaar in september in het Amerikaanse Tryon plaatsvinden. De voorbije dagen hebben ons geleerd dat we voor Tiamo de gulden middenweg moeten vinden tussen voldoende rust en voldoende wedstrijdritme. Tiamo wordt volgend jaar 18 en wellicht worden de Wereldruiterspelen zijn laatste groot kampioenschap. En daarna kunnen we allicht in Mechelen in schoonheid zijn carrière afsluiten”.

Ook Isabel Cool was in de wolken met haar persoonlijk record. “Ik ben met het mes tussen de tanden de piste ingereden. Na mijn 70 procent in de Grand Prix zat ik vol vertrouwen en daar wilde ik gebruik van maken om de nagel op de kop te slaan. Dat is prima gelukt, omdat ook Aranco zich heel goed in zijn vel voelde. Tijdens de proef heb ik zelfs mijn oorspronkelijke proef aangepast met een aantal halve pirouettes om de moeilijkheidsgraad te verhogen en zo de kans op een hogere score te vergroten. Dit motiveert om volgend jaar stap voor stap nog beter te worden.”