Verpleegster in rusthuis opgepakt voor diefstal van bejaarden
Themabeeld Foto: Katrijn Van Giel

Een 37-jarige verpleegster uit een rust- en verzorgingstehuis in Eeklo is vorige maand opgepakt omdat ze geld en juwelen van bejaarden heeft gestolen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws donderdag. Het Gentse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt.

De verpleegster in het rust- en verzorgingstehuis Avondzegen werd op 22 november ontmaskerd. ‘De nachtverpleegster bleek de dievegge te zijn die sinds eind vorig jaar de demente en hulpbehoevende bewoners bestal die ze eigenlijk moest verzorgen’, schrijft Het Laatste Nieuws. ‘De rusthuisdirectie werd telkens gealarmeerd en diende bij de politie een klacht in tegen onbekenden.' Naarmate het aantal dossiers aandikte, intussen een vijftiental, kwamen de speurders de alleenstaande moeder met twee dochters op het spoor.

De buit bestond vooral uit kostbare juwelen, die de vrouw onder meer via veilingsites op internet doorverkocht. De verpleegster bekende bij haar eerste verhoor zes feiten, negen andere diefstallen worden betwist. Het rusthuis heeft het contract van de vrouw onmiddellijk beëindigd.

Er loopt een onderzoek en daaraan zal ‘het passende gevolg’ gegeven worden, zegt het Gentse parket. De vrouw werd niet aangehouden, maar zal zich vermoedelijk volgend jaar voor de Gentse correctionele rechtbank moeten verantwoorden.