Kevin Janssens strikt rol naast Jean-Claude Van Damme
Foto: Kris Van Exel
Twee Belgische binken naast elkaar op het witte doek, dat moet wel vonken geven. Kevin Janssens werkt voor zijn volgende filmproject samen met niemand minder dan Jean-Claude Van Damme.

De film, die voorlopig nog geen titel kreeg, wordt ­geregisseerd door de Fransman ­Julien Leclercq, die bekendstaat om zijn voorliefde voor actieprenten. De opnames staan gepland voor het voorjaar van 2018.

Van Damme scheert momenteel hoge toppen met zijn komische Amazon-serie Jean Claude Van Johnson en volgend jaar brengt hij nog een vervolg uit op de Kickboxer-films. Ook Janssens is dezer dagen alomtegenwoordig. Zijn opnames voor de series Over Water en Undercover (met Tom Waes) lopen nog, Tueurs speelt nu in de zalen en volgend jaar is hij te zien in de Nederlandse film Catacombe én naast Gérard Depardieu in Les Confins du Monde.

Welke rol Janssens precies zal spelen in dit project, is niet duidelijk. Wel heeft hij er duidelijk zin in. 'Ik kijk ernaar uit om met deze samen te werken', schreef hij bij een foto van Van Damme op Instagram. Janssens en Van Damme worden niet de enige Belgen in de film: ook Sam Louwyck maakt deel uit van de cast, cameraman Robrecht Hey­vaert en decorontwerper Geert Paredis versterken de technische ploeg. Janssens kent hen alle drie nog van op de set van D’Ardennen in 2015.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in