Japanse vrouw doodgevroren teruggevonden na opsluiting door ouders
Foto: iStock

De Japanse politie arresteerde een koppel wiens 33-jarige dochter doodgevroren was. Ze vonden haar in een kleine kamer waar ze jaren werd vastgehouden, omdat ze volgens haar ouders een ziekte had die haar gewelddadig maakte.

Airi Kakimoto werd gevonden nadat haar ouders haar dood hadden gemeld aan de politie. Haar lichaam was in slechte staat, ze was erg ondervoed. Airi was slechts 145 cm en woog 19 kg. Volgens de politie bekenden de ouders van de vrouw, Yasutaka Kakimoto, 55, en Yukari Kakimoto, 53, dat ze hun dochter slechts éénmaal per dag eten gaven en haar vijftien jaar lang in een kleine kamer opsloten.

‘Onze dochter was vanaf haar zestiende of zeventiende mentaal ziek. Ze werd gewelddadig, dus sloten we haar op in de kamer’, zei het koppel volgens de politie.

Volgens de politie bouwden de ouders een kleine kamer in hun huis, met een camera en dubbele deur die enkel van buiten kon geopend worden. De kamer was ook voorzien van een geïmproviseerd toilet en water. Daarnaast waren er tien beveiligingscamera’s geïnstalleerd rond het huis.

De ouders vonden hun dochter dood terug op 18 december, maar rapporteerden het pas op zaterdag. ‘We wilden bij onze dochter zijn’, aldus de ouders volgens de politie. Het koppel werd gearresteerd op verdenking van het illegaal dumpen van een lijk.