Op zoek naar sneeuw? Dit zijn de hoogste skigebieden in Europa
Foto: swiss-image.ch

Het skiseizoen is begonnen, maar dat garandeert niet overal sneeuw. Wie zeker wil zijn van een laagje wit poeder, moet het hoog in de bergen zoeken. Een overzicht.

Hoogste skigebied in Europa: Matterhorn Zermatt

In Zwitserland kan je naar het hoogste skigebied van het continent. In het gebied Matterhorn Zermatt kan je skiën van 1620 meter tot 3883 meter.

Hier zijn een aantal adembenemende uitzichten te bewonderen, en vanuit het dorp Zermatt zijn er veel mogelijkheden om door te reizen naar deelgebieden. Het Italiaanse skistation Breuil-Cervinia is makkelijk te bereiken.

Frankrijk

Het hoogtepunt van Chamonix is het gebied Aiguille du Midi, met een hoogte van 3842 meter. Hoger kan je niet skiën in Frankrijk, maar het beter bekende Les Deux Alpes komt op de tweede plaats. Hier kan je skiën tussen de 1280 en 3560 meter, op meer dan 200 kilometer piste.

Italië

Wie hoog wil blijven in Italië kan naar Courmayeur gaan op de Mont Blanc. Via de SkyWay word je naar de top gebracht op 3466 meter, waar een adembenemend uitzicht wacht. In dit gebied zijn echter maar twee liften voorzien.

Oostenrijk

In Sölden kan je genieten van 144.2 kilometer piste op 3340 meter hoogte. Qua oppervlakte is Sölden de grootste gemeente van Oostenrijk, en na Wenen ook de grootste toeristische trekpleister.

Wil je even hoog blijven, in een minder druk gebied? Dat kan aan de Pitztal gletsjer, al ligt er daar maar 20 kilometer piste voor je klaar.

Rusland

Rusland kent het derde hoogste skigebied van Europa. Op de Mount Elbrus, de hoogste berg van Europa met 5.642 meter, kan je van een hoogte van 3840 meter naar beneden skiën. Er is echter maar 26 kilometer piste, en slechts zes liften.