Waasland-Beveren riskeert 2.500 euro boete voor incidenten tijdens ‘Wasico’
Foto: BELGA

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil Waasland-Beveren met een boete van 2.500 euro bestraffen voor de ongeregeldheden met supporters tijdens het Oost-Vlaamse burenduel in Lokeren van 16 december. Dat bevestigde de KBVB woensdag.

Tijdens de streekderby van de negentiende speeldag lieten de supporters van Waasland-Beveren zich niet van hun beste kant zien. In de eerste helft kreeg scheidsrechter Bram Van Driessche aanstekers en bierbekers naar zich toe geworpen, waarna hij de stadionomroeper een eerste maal aan het werk zette. Meteen na de pauze werd Lokeren-middenvelder Julian Michel, vorig seizoen nog in loondienst bij Waasland-Beveren, bij een corner bekogeld door biergooiers. Vanuit het bezoekersvak werden ook vuurpijlen aangestoken. Van Driessche vond het welletjes en legde de partij een tiental minuten stil, de stadionomroeper waarschuwde voor een definitieve staking. Nadien kon de wedstrijd zonder grote incidenten afgewerkt worden, al werd nog enkele keren geflirt met een volledige stillegging.

Op basis van het rapport van de scheidsrechter en de aanwezige Match Delegate krijgt het wangedrag van de supporters van Waasland-Beveren nu alsnog een staartje. Het Bondsparket gaat over tot vervolging en vordert een boete van 2.500 euro. Indien Waasland-Beveren het schikkingsvoorstel niet aanvaardt, moet de club zich op dinsdag 2 januari (14u00) verantwoorden voor de Geschillencommissie.