Voor welke kannibaal kiest u vanavond?
Foto: Dirk Vertommen

Derde kerstdag betekent hoogstwaarschijnlijk geen familiefeest vanavond, tijd om gezellig in de zetel te kruipen. U kunt vanavond onder meer afstemmen op een docu rond de kannibaal van Baal (junior) of een échte kannibaal, Hannibal Lecter.

HET JAAROVERZICHT 2017

Eén, 20.35-21.45 uur

De VRT-nieuwsdienst zet alle feiten en trends van 2017 nog eens op een rij. Martine Tanghe praat het jaar aan elkaar.

ANACONDA

Q2, 22.50-00.20 uur

Doet het nieuws van het afgelopen jaar u niet schrikken, dan misschien wel deze film met Jennifer Lopez, die twintig jaar geleden voor het eerst werd vertoond. Voor wie van films houdt met monsterachtig grote slangen die mensen in een hap inslikken.

THE SILENCE OF THE LAMBS

Caz, 20.40-22.40 uur

Regisseur Jonathan Demme, die in april overleed aan kanker, haalde met deze thrillerklassieker vijf Oscars binnen. Jodie Foster speelt heerlijk onderkoeld, Anthony Hopkins is onsterfelijk als de psychopathische psychiater Hannibal Lecter.

DNA NYS

Eén, 22.35-23.15 uur

Zijn vader is de beste veldrijder aller tijden. Toch droomt Thibau, de vijftienjarige zoon van Sven Nys, ervan om ooit zijn voetsporen te vullen. Deze vierdelige docureeks belooft een unieke inkijk in de relatie tussen vader en zoon.

RUSH

Vier, 20.35-22.50 uur

In de jaren zeventig zijn de charismatische James Hunt en zijn briljante tegenstander Niki Lauda elkaars grootste concurrenten in de Formule 1. Hunt is roekeloos, leeft graag in de spotlights en geniet van zijn status als superster. De serieuzere Lauda houdt zich liever wat afzijdig van al die aandacht. Maar beiden leven voor de races.