Op de Kerstjumping van Mechelen maakte de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) bekend dat Laurence Roos werd verkozen tot VLP-Talent van het Jaar. Zij haalde het voor de jumpingruiters Boy-Adrian Van Gelderen en Pieter Clemens.

Laurence Roos haalde het in de tiende verkiezing van VLP-Talent van het Jaar, omdat zij als eerstejaars senior onmiddellijk de aansluiting maakte bij de Belgische top. “Dankzij Fil Rouge draai ik al een heel seizoen heel goed mee”, verduidelijkte Roos na de huldiging. “Het is bijzonder fijn om als dressuuramazone deze verkiezing te winnen want België is en blijft een echt jumpingland.”

De Kerstjumping wordt de enige internationale wedstrijd die de Belgische dressuurtop in het winterseizoen zal afwerken. “Dat heeft alles te maken met de wereldruiterspelen waarop wij volgend jaar de kwalificatie kunnen afdwingen voor de Olympische Spelen”, legde Roos uit. “Daar wil ik absoluut in topvorm zijn”.

Het is de eerste keer dat Laurence Roos in Mechelen de Grand Prix rijdt. “Dat wordt een heel bijzonder moment; temeer omdat ik vrijdag mijn 25ste verjaardag vier. Een topvijfplaats in de kür op muziek zou een mooi verjaardagscadeau zijn”.