De Pauw en Ghys trekken kampioenentrui aan op Belgische pistekampioenschappen

Moreno De Pauw, uitmuntend gepiloteerd door Kenny De Ketele, won de scratch. Robbe Ghys was de beste in de puntenkoers tijdens de Belgische pistekampioenschappen in Gent. Hij won voor zijn maatje Lindsay De Vylder, die in de scratch al zilver pakte. Fabio Van Den Bossche zette de puntjes op de i in de puntenkoers.

Kenny De Ketele en co zorgden voor hartverwarmend wielervertoon in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Dat de renners van de nationale pisteselectie de lakens uitdeelden, zal niet verbazen.

Moreno De Pauw is de nieuwe Belgische kampioen in de scratch. De Waaslander haalde het voor De Vylder, ploegmakker bij Sport Vlaanderen-Baloise, en Ghys.

Ghys lwas de eerste aanvaller, Boussaer en Taminiaux reageerden gevat en dat deden De Pauw en De Ketele ook. Steels en De Vylder anticipeerden. Dit zevental veroverde een winstronde. Een rusteloze De Ketele kreeg negen renners in zijn spoor en versierden een winstronde. Een uitval van Ghys op achttien ronden van het einde werd gecounterd. De Ketele leidde de sprint in, De Pauw maakte het af.

“Dit kon ik niet laten liggen”, glunderde de Waaslander. “De laatste reed ik altijd voorin. Toen Kenny versnelde, wist ik hoe laat het was. Ik kroop in zijn wiel en kon het relatief gemakkelijk afmaken. Winnen went niet, het blijft leuk om kampîoen te worden. De wedstrijden waren van een hoog niveau.”

Een bedrijvige Robbe Ghys was de beste in de puntenkoers voor De Vylder, die de slotspurt won, en De Ketele.

Fabio Van Den Bossche zet puntjes op de i in de puntenkoers

In de puntenkoers over 100 ronden voor junioren trok Calvin Verbeeck meteen ten aanval. Verbeeck versierde driekwart ronde voorsprong en won de eerste vijf punten. Nicolas Wernimont, Fabio Van Den Bossche en Thibault Dely reageerden. Van Den Bossche zette door, won de tweede spurt, maar werd opnieuw tot de orde geroepen. Brent Van Mulders en Arno Waeyaert bundelen de krachten en krijgen versterking van Van Den Bossche en Arthur Senrame.

Het kwartet versierde een winstronde. Wernimont waagde zijn kans met Dominik Litvinov, maar hun aanval werd door Van Den Bossche dichtgereden. Milan Fretin slaagde er wel in om een winstronde te versieren. Wat later deed Van Mulders hem dat na. Wernimont, Wayaert en Van Den Bossche, die een optie nam op de titel, pakten eveneens een ronde. Wernimont won de slotspurt met dubbele punten. Van Den Bossche veroverde goud voor Wernimont en Waeyaert.