Makélélé pakt eerste zege met Eupen
Foto: BELGA

Eupen en Waasland-Beveren maakten er een mooie wedstrijd van maar het was lang wachten op doelpunten. Een kwartier voor het einde bleef Eupen met tien man achter nadat Nils Schouterden (onterecht) een tweede gele kaart kreeg, maar de Panda’s lieten het niet aan hun hart komen: in de 87ste minuut bezegelde invaller Raspentino het lot van de bezoekers.

Eupen pakt zo een broodnodige zege, tevens de eerste sinds Claude Makélélé het roer overnam bij de rode lantaarn. Eupen komt tot op twee punten van KV Mechelen, Waasland-Beveren blijft voorlopig op de negende plek hangen.

Eupen legde Waasland-Beveren voor eigen publiek zijn wil op in de openingsfase, maar de Waaslanders zorgden voor de eerste dreiging. Smaakmaker Ryota Morioka bood Aleksandar Boljevic de openingstreffer op een presenteerblaadje aan, maar de Montenegrijn gaf niet thuis.

Eupen dwong een resem corners af en puurde daaruit ei zo na een doelpunt. Doelman Davy Roef verlengde de inzet van Jordan Loties nog tegen de deklat. Voorbij het halfuur ontsnapte Waasland-Beveren nogmaals, ook de kopbal van Marc Valiente spatte uiteen op de dwarsligger.

De Oostkantonners hadden een voorsprong verdiend, maar bij de rust stond de brilscore nog steeds op het scorebord. Na de koffie hetzelfde spelbeeld: Eupen deelde de lakens uit, maar opnieuw tekenden de Waaslanders voor de eerste kans. Morioka krulde een vrijschop tegen de paal. Nadien lieten Eric Ocansey, Jean-Thierry Lazare en Mbaye Leye de Eupense treffer liggen. De bezoekers namen het slotkwartier voor hun rekening, mede dankzij de rode kaart voor Nils Schouterden, maar Hendrik Van Crombrugge hield zijn netten schoon. Het doelpunt viel zelfs aan de overzijde. Florian Raspentino (88.) bezorgde Eupen drie belangrijke en verdiende punten. De Oostkantonners behouden wel de rode lantaarn, maar naderen tot op twee punten van Mechelen. Waasland-Beveren blijft negende, Lokeren rukt op naar de elfde plaats en verdrijft vlak voor de winterstop het degradatiespook.