Tsjech Tomas Kopecky klopt Belgen bij de junioren in Heusden-Zolder
Foto: BELGA

Tomas Kopecky heeft dinsdag de Wereldbeker bij de junioren gewonnen. De Tsjech haalde het in Heusden-Zolder voor onze landgenoten Jarno Bellens en Niels Vandeputte. Kopecky is ook de nieuwe leider in het klassement.

Volg hier LIVE de Wereldbekercross in Heusden-Zolder!

Het was de Amerikaan Lane Maher, zevende in de Waaslandcross afgelopen zaterdag, die de beste start nam in Heusden-Zolder. Al snel nam de Tsjech Tomas Kopecky het commando over en hij stond de koppositie amper af. Aanvankelijk wist Jarno Bellens nog in het spoor te blijven van de Tsjech, maar ook onze landgenoot moest uiteindelijk het hoofd buigen voor een sterkere Kopecky die naar de winst soleerde. Bellens moest nog stevig uit zijn pijp komen om zijn tweede plek te behouden, Niels Vandeputte werd derde. Het zijn pas de eerste podiumplaatsen voor onze landgenoten in een Wereldbeker, de vijfde al dit jaar, dit seizoen bij de junioren.

Overigens tellen enkel de beste vier resultaten van de junioren mee voor het eindklassement. Momenteel leidt Kopecky, die ook al won in Bogense, met 215 punten. De Nederlander Pim Ronhaar is tweede met 193 punten en de Zwitser Loris Rouiller staat derde met 165 punten.