Olifant May Tagu, de zus van Kai-Mook, is op kerstdag om 13.03 uur bevallen van een kerstbaby. Het olifantenkalf is een meisje. May Tagu beviel in de zandstal van Planckendael te midden van de familie van een wolk van een olifantje. ‘Het verliep volgens het best denkbare bevallingsscenario’, laat de dierentuin weten.

May Tagu is na 629 dagen zwangerschap bevallen. De baby stond snel op zijn pootjes en stak zijn slurfje in de lucht. Planckendael is erg blij, want de eerste baby van May Tagu, Baby Q, overleed in 2015 kort na de geboorte aan leverfalen. Coördinator Ben is opgelucht: ‘Na alle zorgen die we twee jaar geleden hadden over Baby Q is het heerlijk om nu te zien dat het goed gaat. May Tagu en haar gezonde baby tezamen, wat een mooi zicht. En een kerstbaby bovendien. We zijn heel gelukkig.’

May Tagu toont zich een zorgzame moeder voor haar tweede baby. Het grote publiek kan het kleintje bewonderen vanaf 27 december.

Binnenkort grote olifantenkribbe in Planckendael

De kersverse mama werd gesteund door de olifantendames die elk hun rol vervulden. Olifanten zijn sociale dieren en net als in de natuur is het belangrijk dat vrouwen te midden van de familie kunnen bevallen. May Tagu deed het goed en moet nu nog wat wennen aan de nieuwe situatie.

De vader van de pasgeboren baby is stier Chang. Hij verhuisde intussen naar Kopenhagen na nog twee andere dames in Planckendael te hebben bezwangerd. Want ook Kai-Mook en Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook en May Tagu, zijn zwanger. Planckendael verwacht de komende maanden hun baby’s. Het wordt dus een echte olifantenkribbe in Planckendael met maar liefst drie baby’tjes.

Babynaam met een S

In 2017 krijgen alle baby’s een naam met een S, dus ook dit wondertje. De Aziatische olifanten krijgen een Aziatische naam. Zo betekent Kai-Mook parel en heet de jongste olifant Qiyo, wat gelukkige generaties betekent. De top drie met namen van de verzorgers is Suki (geliefde), Sumalee (beeldschone bloem), Sawadee (goeiedag).

Wil je meestemmen? Dan kan je in het YouTubefilmpje rechtsbovenaan op de ‘i’ klikken. Daar verschijnen alle keuzes.