Accent Jobs onsnapt aan vervolging in LuxLeaks-dossier
Foto: belga

De Belgische groep van de uitzend- en selectiekantoren Accent Jobs for People betaalt een miljoenenschikking voor een belastingconstructie die ze opzette in Luxemburg.

Dat schrijft De Tijd dinsdag. De constructie kwam drie jaar geleden aan het licht dankzij het LuxLeaks-onderzoek. Ze liet Accent Jobs toe tientallen miljoenen euro’s winst naar Luxemburg te halen, waar het gros onbelast bleef.

Hoewel de Luxemburgse fiscus in 2009 met de constructie instemde, opende het West-Vlaamse gerecht een onderzoek na onze LuxLeaks-onthulling eind 2014. Nu sluit Accent Jobs een akkoord met de fiscus en het gerecht om zijn vervolging af te kopen.

Dankzij de schikking met Accent Jobs zou in totaal meer dan 20 miljoen euro naar de Belgische staatskas vloeien. De groep zelf geeft geen details prijs over het akkoord. Het parket van West-Vlaanderen wil wel verduidelijken dat boven op de betaling van alle belastingen aan de fiscus, het parket nog een extra bedrag eist voor 60 procent van de ontdoken belasting.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig