Marc Coucke zette zijn plannen voor voetbalclub RSC Anderlecht uiteen. Hij verduidelijkte meteen dat dit geen project tegen iets of iemand is.

Coucke is op dit moment nog voorzitter van voetbalclub KV Oostende. Hij moet er weg, omdat hij over twee maanden voorzitter van RSC Anderlecht zal worden. 'KV Oostende is de club van mijn hart, dat is het altijd geweest', zegt Coucke. 'Ik blijf daar ook supporter, dat is "mijn ploegske".' Coucke vertrekt er omdat volgens hem zijn ambitie te groot was voor de club. 'Als voorzitter merkte ik regelmatig dat mijn ambitie niet evident was binnen de club van KV Oostende. Ik voelde dat het een ongezonde situatie kon zijn.'

Coucke is blij dat zijn plannen om Anderlecht te kopen niet in de pers zijn uitgelekt. 'Ik ben fier dat we ons plan in alle discretie hebben kunnen opstellen. We willen verderbouwen op de waarden van Anderlecht: respect, jeugdwerking, de tradities van de club in ere houden.' Coucke benadrukt dat zijn voorstel niet gericht is tegen andere personen. 'Dit is geen voorstel tegen Wouter Vandenhaute of Paul Gheysens, het is een project voor Anderlecht.'

Huidig voorzitter van RSC Anderlecht Roger Vanden Stock blijft nog twee maanden aan. 'Voor alle duidelijkheid, ik ben nog twee maand voorzitter van KV Oostende, ik begin er pas aan op 1 maart', zegt Coucke.

Verbeteringen

Er is volgens Coucke altijd ruimte voor verbetering. 'Het contact met de fans kan beter, de netwerking kan beter.' Na een vraag van een journalist zei Coucke dat 'een voetbalploeg als Anderlecht een eigen stadion moet hebben'.

Na de persconferentie stond ook huidig manager Herman Van Holsbeeck de pers te woord.