Japanse techniek helpt u cadeaus inpakken
Foto: Shutterstock
Pakjes staan mooi onder de kerstboom, maar misschien ben jij een van die mensen die niet veel bakt van al dat inpakken. Furoshiki, een Japanse inpakmethode helpt je uit de nood. En je hoeft niet eens te panikeren als je geen cadeaupapier in huis hebt.

Uit een onderzoek van de Nederlandse keten Hema blijkt dat 72 procent van de mensen de voorkeur geeft aan ingepakte cadeautjes. Inpakken toont immers dat je je best hebt gedaan. 'Wat je ook geeft en of je nu krantenpapier gebruikt of voor een stuk touw gaat als lint: het toont aan dat je de moeite hebt gedaan. Mensen houden ook gewoon van de spanning rond cadeautjes openen', zeiden Wasbar-ondernemers Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde eerder in een interview.

Geen papier

Maar bij deze Japanse techniek, die overigens zeer geschikt is om ronde objecten in te pakken, komt er geen krantenpapier aan te pas. Het enige wat je nodig hebt is een mooie theedoek. Leg die open op tafel, met de print aan de onderkant. Leg je cadeau bij een van de hoeken en oprollen maar. Knoop dicht, voorzie van een (gepersonaliseerd) label en klaar. De ontvanger kan de verpakking gewoon gebruiken in plaats van weg te gooien. Volledig ecologisch verantwoord, dus.

Bekijk onderstaande filmpjes om te zien hoe de techniek in zijn werk gaat: