Club Brugge is na amper drie gespeelde wedstrijden alweer de grote winnaar van de 20e speeldag in de Jupiler Pro League. Nadat blauw-zwart woensdag zelf makkelijk ging winnen in Mechelen, zag het naaste achtervolger Charleroi in de extra tijd onderuit gaan in Gent. AA Gent was de betere ploeg maar liet de kansen liggen, tot in de zevende minuut van de extra tijd Jaremtsjoek de 1-0 tegen de touwen knalde. AA Gent komt zo de top-4 binnen, Charleroi volgt als naaste achtervolger nu al op elf punten.

Geen verrassingen in de opstelling bij AA Gent, waar Foket en Dejaegere terug in de ploeg kwamen. Bij de Karolo’s viel verdediger Dessoleil uit tijdens de opwarming, Zajkov was zijn plaatsvervanger.

Gedurende de eerste twintig minuten was het al Gent wat de klok sloeg. De thuisploeg was duidelijk baas en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor onder andere Dejaegere, Kalu en Sylla. De paal en doelman Penneteau zorgden er echter voor dat de Buffalo’s niet tot scoren kwamen. Na de sterke openingsfase moest de thuisploeg wat gas terug nemen. Zo konden de Zebra’s gaandeweg in de match komen, zonder echter voor gevaar te zorgen.

Toch was de beste kans voor de mannen van Mazzu: Esiti leed balverlies op de eigen helft en Benavente bediende Hendrickx, maar die gleed de bal naast. Met de rust in zicht vond de thuisploeg zijn tweede adem wat terug, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

AA Gent krijgt in slotminuten tegen Charleroi wat het verdient
Foto: Photo News

AA Gent versierde ook na rust meteen doelgevaar maar Penneteau bokste een voorzet van Simon weg. Het spel lag daarna even stil toen Penneteau verzorging nodig had na een botsing met Sylla, maar de doelman kon verder spelen met een (indrukwekkend) verband aan het hoofd.

AA Gent krijgt in slotminuten tegen Charleroi wat het verdient
Foto: BELGA

De Buffalo’s bleven de wet dicteren en Sylla kwam goed voor Martos en kopte richting doel maar raakte de bal niet vol en zo kon Penneteau redding brengen. De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen en waren pas in de 72e minuut dan toch een keer gevaarlijk maar Lukebakio mikte een tweetal meter over de kruising.

De Karolingers bleven ook daarna hun beproefde spel spelen: stevig verdedigen en loeren op de counter. AA Gent bleef naarstig proberen dat blok te ontwrichten maar dat bleek o zo moeilijk. In het slot knalde Dejaegere net naast en Kalinic liet zich niet verschalken bij de kopbal van Baby. IN het slot was het toch nog raak voor Gent dankzij invaller Jaremtsjoek na een vrije trap: 1-0!

AA Gent springt zo over Antwerp naar de vierde stek, Charleroi ziet Club Brugge weer verder uitlopen en volgt als naaste achtervolger nu al op elf punten van de leider.