’t Is gebeurd: Xavier Taveirne is ‘Slimste Mens ter Wereld’
Foto: vier

VRT-journalist Xavier Taveirne heeft tv-quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gewonnen. Hij won het finalespel tegen zijn VRT-collega Goedele Wachters.

’t Is gebeurd, de eindstrijd is afgelopen. Televisiekijkend Vlaanderen heeft kunnen zien hoe de vijftiende ‘Slimste Mens Ter Wereld’ de concurrentie met 0 seconden op de teller achterliet. Na een razend spannende aflevering moesten topfavoriet Dalilla Hermans en nieuwslezers Goedele Wachters de duimen leggen. De felbegeerde titel komt in 2017 op naam van journalist Xavier Taveirne.

In geen enkele ronde konden de tellers van de kandidaten genoeg uitlopen om zeker te zijn van een plaatsje in de finale. Wanneer Goedele de laatste vraag kreeg, leekt het alsof het een volledige vrouwelijke finale ging worden. Op het allerlaatste moment wist Xavier echter nog de resterende drie trefwoorden te geven. Daarmee verdiende hij een plek in de eindstrijd.

De finale was een spannende nek-aan-nekrace. De topnummers van ABBA hadden het einde kunnen betekenen voor Taveirne, maar Goedele Wachters kon door de stress niet meer op drie van hun grootste hits komen. De tussenstand na die vraag veroorzaakte een spanning als nooit tevoren: Goedele (54) en Xavier (52).

Herman De Koninck betekende het einde voor Goedele Wachters. Het duurt even maar uiteindelijk wist Xavier Taveirne met drie goede trefwoorden haar teller op nul te krijgen. Met slechts enkele seconden verschil. De man kan het zelf amper geloven. Daarmee neemt Xavier Taveirne de fakkel over van Gilles Van Bouwel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig