Waalse supporters van Anderlecht verduidelijken boycot voor thuismatch tegen Eupen
Foto: Photo News

Het overkoepelend orgaan van Waalse supportersvereniging van Anderlecht (AFSA) heeft in een open brief een verklaring gegeven voor de oproep van sommige Waalse fanclubs om de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Eupen te boycotten. “Sommige supporters zijn de gang van zaken kotsbeu en dat kan je hen moeilijk kwalijk nemen”, klinkt het.

“Elk seizoen opnieuw hopen we goed en mooi voetbal te zien, maar elke wedstrijd druipen we teleurgesteld af. Het lukt Anderlecht niet meer om als ploeg op het veld te staan. De spelers hebben geen enkel respect voor het embleem op hun truitje en missen de goesting om voluit te gaan voor de club. We stellen ons dan ook veel vragen bij de keuzes en het transferbeleid van het bestuur”, schrijft AFSA.

“We betreuren ook het gebrek aan communicatie van het bestuur naar de supporters toe omtrent enkele actuele dossiers, zoals het stadion en de verkoop van de club. We zijn ervan overtuigd dat de club zijn identiteit verliest. Spelers voetballen niet langer voor het truitje, maar wel voor het geld in hun zakken. Voor de supporters draait echter alles om de clubkleuren.”

“Om bovenstaande redenen kwam er een oproep tot boycot voor de wedstrijd van vrijdag tegen Eupen. AFSA is niet tegen deze boycot, maar zal zijn leden ook niet verplichten hieraan deel te nemen. AFSA sluit de mogelijkheid ook niet uit dat er nog acties zullen volgen in de toekomst, indien de resultaten op het veld er niet zijn en de spelers blijven weigeren om hun truitje nat te maken. Het wordt hoog tijd dat de mannen op het veld opnieuw met fierheid de kleuren van de club verdedigen.”

De oproep tot boycot kwam er vier dagen na de historische 5-0 nederlaag op het veld van grote rivaal Club Brugge, dus nog voor het nieuws bekend raakte dat Marc Coucke de nieuwe baas wordt. Paars-wit moet na 19 speeldagen al een kloof van dertien punten (zes of zeven in de play-offs) goedmaken op de autoritaire leider.