Twee dagen voor de Clasico tussen Real Madrid en FC Barcelona op de zeventiende speeldag in de Primera Division heeft Real-ster Cristiano Ronaldo donderdag nog niet met de groep kunnen meetrainen, zo liet de club uit de Spaanse hoofdstad weten.

Vorig weekend kreeg CR7 in de finale van het WK voor clubs tegen het Braziliaanse Gremio een trap op de kuit te verduren, maar dat weerhield hem er niet van om in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren en Real zo zijn derde wereldtitel bij de clubs te schenken. Sindsdien kon de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal echter nog geen volledige training met de groep afwerken.

Dinsdag en woensdag bleef hij binnen, donderdag werkte hij een individuele training af. Volgens de Spaanse krant As gaat het echter om voorzorgsmaatregelen en verschijnt de Portugese international zaterdag gewoon aan de aftrap van de Clasico.

 

 

Het Real Madrid van Zinédine Zidane moet zaterdag in een ongetwijfeld zinderend Bernabeustadion de drie punten proberen thuis te houden tegen Barça, in een wedstrijd die ook overschaduwd wordt door de politieke spanningen in Spanje en de Catalaanse verkiezingen van donderdag. In de stand kijkt Real - weliswaar met een wedstrijd minder op de teller - reeds tegen een achterstand van elf punten aan op leider Barcelona.

LEES OOK: Geraakt Cristiano Ronaldo met zo’n kroost wel tijdig uitgerust voor Clasico?