Anderlecht staat voor twee cruciale duels: “Voor de spelers zijn er geen excuses meer”
Foto: BELGA

De topper van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League tussen landskampioen RSC Anderlecht en AA Gent op tweede kerstdag volgende week dinsdag is volledig uitverkocht, zo laat Anderlecht donderdag weten. “Zowel online als aan de loketten zullen er dus geen tickets meer beschikbaar zijn”, klinkt het in de mededeling van paars-wit.

Anderlecht speelt eerst vrijdagavond nog in eigen huis tegen Eupen. Voor die wedstrijd zijn er wel nog tickets beschikbaar, laat de club weten. De uitverkochte topper van komende week op tweede kerstdag staat echter in schril contrast met de vorige thuiswedstrijd van de Belgische recordkampioen. Tegen Charleroi bleven iets minder dan twee weken geleden heel wat zitjes leeg en toen de wel aanwezige thuissupporters de score na de rust tot 0-3 zagen oplopen, verlieten ook heel wat onder hen reeds het stadion. Uiteindelijk milderde Anderlecht in de slotfase nog tot 1-3.

De twee komende thuiswedstrijden komen als geroepen, na de 5-0 pandoering van vorig weekend op het veld van Club Brugge en de achterstand van zestien punten op de West-Vlamingen. Een zes op zes tegen de rode lantaarn en de ex-club van huidig Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck is in principe een must, al zal vooral het AA Gent dat onder Yves Vanderhaeghe als herboren voetbalt een taaie klant zijn.

Voordeel is dan weer dat met de komst van Marc Coucke de onzekerheid omtrent de overname van de club van de baan is. “Voor de spelers zijn er dan ook geen excuses meer”, formuleerde Vanhaezebrouck het eerder op donderdag al.