Prins Harry en Meghan Markle geven verlovingsfoto’s vrij
Foto: AFP

De officiële foto’s ter ere van de verloving van prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle zijn door het Britse koningshuis vrijgegeven.

Het Britse koningshuis heeft op Twitter twee foto’s verspreid van het verloofde koppel. De foto’s werden genomen aan Frogmore House in Windsor.

De gelegenheidsfotograaf voor de verlovingsfoto's was Alexi Lubomirski, een modefotograaf die in het verleden reeds samenwerkte met onder andere Angelina Jolie en Julia Roberts. ‘Het is een ongelofelijke eer’, zegt hij aan de Britse zender BBC over twee portretten. ‘Ik kan niet anders dan lachen als ik de foto’s bekijk die ik van het koppel heb genomen, zo groot was hun geluk samen.’ 

Vorige week raakte bekend dat het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zal plaatsvinden op zaterdag 19 mei. De locatie van het huwelijk was eerder al bekendgemaakt. Prins Harry en Meghan Markle zullen elkaar het jawoord geven in Windsor Castle, in de St George’s Chapel. Het is dezelfde plek waar ook Prins Edward en de neef van Harry, Peter Philips trouwden, maar ook prins Charles en Camilla. De koninklijke familie betaalt het huwelijk.

Het koppel kondigde hun verloving aan op 27 november, na een relatie van ongeveer anderhalf jaar. Markle wordt voor het huwelijk wel nog gedoopt. Ze zal ook de Britse nationaliteit krijgen voor het huwelijk, maar behoudt ook de Amerikaanse nationaliteit.

Prins Harry en Meghan Markle geven verlovingsfoto’s vrij
Foto: AFP