Nashville krijgt in 2020 eigen MLS-club

De Amerikaanse Major League Soccer wordt in 2020 uitgebreid met een ploeg uit Nashville. De organisatie van de MLS maakte woensdagavond bekend dat de Amerikaanse muziekstad uit de staat Tennessee een van de vier beschikbare plekken in de competitie krijgt. Het is de bedoeling dat de MLS, die in 1996 begon met tien ploegen, in de komende jaren wordt uitgebreid naar 28 teams.

Dit jaar bestond de competitie uit 22 ploegen, afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada. Volgend jaar debuteert Los Angeles FC, dat Rode Duivel Laurent Ciman al aantrok, en ook Miami stapt met een eigen voetbalploeg in. Rond 2020 volgt weer een uitbreiding met vier teams. Van de twaalf kandidaten hoorde Nashville als eerste dat het in 2020 wordt toegelaten.

“Nashville is een stad in opkomst, met gepassioneerde voetbalfans”, zei MLS-commissaris Don Garber. “Deze stad beschikt over onvoorstelbaar veel energie en creativiteit. Dat maakt Nashville de perfecte plek voor uitbreiding van de MLS.”

De nieuwe club, waarvan de teamnaam, het logo en de clubkleuren in een later stadium worden onthuld, krijgt een stadion met 27.500 zitplaatsen.