Toptennister Venus Williams niet vervolgd voor dodelijk auto-ongeluk
Foto: REUTERS

De Amerikaanse tennister Venus Williams zal niet worden vervolgd voor haar betrokkenheid bij een dodelijk auto-ongeluk in Florida in juni. Dat heeft de politie van Palm Beach Gardens geoordeeld, melden diverse lokale media.

Bij het ongeluk raakte een 78-jarige man, die in de passagiersstoel zat, levensgevaarlijk gewond. Hij bezweek dertien dagen na het ongeval aan zijn verwondingen. Zijn vrouw, de bestuurster van de wagen waarmee Williams in aanraking kwam, kwam er zonder ernstige verwondingen van af. De familie van het slachtoffer diende daarop een klacht in tegen de 37-jarige tennisster die van nalatigheid werd beticht.

Nu blijkt dat noch Williams noch de vrouw van het slachtoffer schuld treft. Een niet-geïdentificeerd derde voertuig blijkt de aanleiding van het ongeval. Dat voertuig sneed Williams de pas af bij het oversteken van de zes autovakken tellende weg. De tennister liep zo vertraging op, waarna aan de overkant het licht alweer op groen sprong en beide auto’s op elkaar in reden.